18 octombrie 2010

Vineri 22 octombrie - ne vedem la Targu Mures!

Uite-asa se potrivesc lucrurile atunci cand faci ceea ce iti place si simti ca noptile lucrate in timp ce iti dorm e familia sunt un timp castigat. Imi propusesem sa imi vizitez parintii vinerea acesta si tot pentru atunci am primit invitatia Bibliotectii Judetene Targu Mures, la initiativa Radio Mures (multumiri Dana Ardelean!) de a face un Atelier-lansare a "Povestilor Norilor" si a "Jocului Norilor" chiar in inima tarii.

Ma bucur nespus ca voi fi acolo. Parintii mei au vazut putine din lucrurile pe care le fac eu aici pentru ca au plecat din Bucuresti in urma cu ceva ani, preferand o viata cu adevarat "la tara" departe de tot ce inseamna oras, civilizatie, agitatie inutila. Si-au creat propria viata, propriul timp interior iar relatia cu ritmurile naturii le conduce viata. Au preferat sa lase iarba si ploaia sa le faca programul, dupa o viata intreaga de bucuresteni. Tata a vazut parte din Europa si din Asia, dar la peste 70 de ani cat are prefera sa construiasca cu mainile lui, sa culeaga cu mainile lui, sa numere norii din curte cu sprancenele lui albe. Refuza internetul si prefera sa pastreze legatura cu mine prin metode mai directe: emotia si telepatia. Toti o folosim pe cea din urma, chiar daca putini constient.

(in foto: tatal meu, Ioan-Corneliu Ionescu. Ce e mai frumos, ciresul in floare sau parul lui?)

Dar sa nu credeti ca asta inseamna o viata linistita. Tatal meu studieza "in timpul liber" al noptilor insomniilor lui toate legile legate de pensii pentru a se reprezinta singur in fata Tribunalul Targu-Mures si Casei de Pensii locala, in fata carora isi sustine pentru a n-a oara cererea dreapta si legala. Un proces ce dureaza deja de niste ani, castigat la Bucuresti si reluat la Tg. Mures de la zero. O munca de titan - lupta lui cu toti avocatii care reprezinta Casa de Pensii - si totul numai pentru...a se respecta legea care este in favoarea lui!



Asa ca vineri Zana Norilor vine la Targu Mures sa tina un Atelier pentru copii, sa se joace de-a emotiile, sa deseneze impreuna cu ei si cu parintii nori de bucurie. Sa-i tina pumnii tatalui ei in luptele pe care le are de dus.

Pe toti cei care vor veni ii astept cu drag la ora 16 la Biblioteca Judeteana Mures din cadrul Palatului Culturii. Voi veni cu carti, jocuri, agende, voi - cu zambetele la voi!

2 comentarii:

  1. Draga Zana,
    Numele meu este Melida Craciun si sunt fericita posesoare a unei minuni ce se declara "cea mai mare fana a ta",o minune, posesoare, la randul ei, de o multime de nori sentimente...cum sunt, de fapt, toti copiii la cinci ani...si peste.
    Ne bucuram nespus de mult ca te vom intalni vineri, alaturi de prieteni de la gradinita, dar si de copiii din parc, pe care i-am convins ca esti o zana, si, prin urmare, vin si ei la Palatul Culturii. Noi am aflat de tine de la Simona Bleahu, care ne-a imprumutat cartea de la biblioteca si acum nu ne mai putem desparti de ea, deci, te rugam, sa aduci carti cu tine(iar Simonei sa-i multumesti ca s-a dat peste cap sa organizeze cum trebuie totul).
    Te felicit pentru concept si iti doresc multa putere de munca si perseverenta (poate un post tv), ca de succes ai deja parte.
    Mult noroc!
    Melinda Craciun, Tg. Mures

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Melinda,

    Mesajul tau mi-a dat aripi si crede-ma ca nu ma asteptam ca povestile Zanei Norilor sa fie atat de iubite. Sigur ca am sperat mereu ca ceea ce a pornit de undeva de foarte adanc din sufletul meu, sa atinga la fel de unic alte suflete, dar confirmarea acestui fapt imi este mereu uimire si bucurie. Desi exista un numar destul de mare de oameni din tara care au comandat cartea, putini dintre ei mi-au dat feed-back si eu am nevoie de parerile parintilor si copiilor in egala masura. De aceea iti multumesc tie si norisorului tau stralucitor pe care abia astept sa il cunosc maine. Sigur ca voi aduce carti si "Jocul Norilor" si "Agenda Norilor Mei", si filmul despre sentimente - adica tot ceea ce am creat pana acum pentru copii, parinti si relatiile lor.
    Iti multumesc pentru recomandarea pe care ai facut-o catre copiii din parc - te asigur ca inseamna foare mult pentru mine. Ca si urarile tale legate de perseverenta si putere - este extrem de relaxant sa vezi ca cineva vede munca din spatele coifului unei zane :) . Cand faci ceea ce iti place perseverenta este fireasca, iar puterea vine ca un cadou, nu este nevoie sa o cauti. De altfel, facand cu pasiune lucruri in care crezi este felul in care CREEZI puterea, creezi perseverenta de care ai nevoie.
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Te invit sa imi spui parerea ta: