10 martie 2009

ATELIERELE ZANEI NORILOR

Ce sunt “Atelierele Norilor”?

Intalniri interactive saptamanale, cu durata de o ora, in care copiii isi pun in practica si isi dezvolta inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare eficienta.

Ce vor invata copiii:

Sa-si constientizeze mai bine sentimentele si starile prin care trec; sa gestioneze mai bine relatiile pe care le au cu cei din jur; sa-si comunice emotiile in mod asertiv, sa le recunoasca atat pe ale lor cat si pe ale celorlalti; sa evite conflictele cu colegii si partenerii de joaca, alegand comportamente pozitive, de colaborare.

Care sunt metodele:

Scenariul atelierelor se bazeaza pe intalnirea dintre copii si Zana Norilor - Zana Sentimentelor; metodele folosite: jocuri, teste si povesti, exprimare libera, exprimare dramatica, proiectie film (productie proprie), interactiune, desen, totul intr-o atmosfera de semi-poveste in care notiunile prezentate sunt asimilate in mod placut si usor.

Structura Ateliere:

“Atelierele Norilor “ constituie un pachet structurat pe cele 2 semestre scolare constand in 30 de intalniri saptamanale. Primele 15 intalniri trateaza sentimentele (Iubirea, Frica, Gelozia, Fericirea, Tristetea, Furia, Dezamagirea, etc). In urmatoarele 5 se vor prezenta modalitati de exprimare si comunicare eficienta, iar ultimele 10 intalniri sunt dedicate realizarii unui scurt-metraj pe un scenariu personalizat pe structura copiilor din grupa. Tema filmului va fi: “Lumea sentimentelor mele”. Copiii vor primi filmul pe format DVD.

Alte detalii: grupe de maxim 10 copii, varsta: 4-12 ani.

Contact: Andreea Mihaela Stan - tel 0740077533


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit sa imi spui parerea ta: