
Nu-i desert mai rapid ca panna cotta dar nici mai lent - ca timp de așteptare a răcirii. Pentru noi e taman bine, căci mâncăm dulcele întotdeauna separat de "masă".
Avem așa: fierbem laptele (300ml) cu fructoza (100g), luăm de pe foc şi adăugăm gelatina (10g) desfacută în 3 linguri de apă, apoi smântâna (300g) și mirodeniile (coajă rasă de lamâie, vanilie, migdale, orice alegi). Dacă ai grijă şi amesteci incet, crema iese fină, dacă il laşi pe Ion (sailor vestit) s-ar putea sa-ţi iasă cu cocoloaşe, la fel de delicioase şi ele.
Umplem cu acest conținut 3-4 boluri umezite și le scoatem pe terasă ori balcon, unde-i rece și bine. După vreo 2-3 ore rasturnăm situația pe farfuriuțe și improvizăm finalul: cireașa, gemul (fără zahăr), nuca ori caju-ul, fructe de padure și tot ce ne mai inspiră.
Umplem cu acest conținut 3-4 boluri umezite și le scoatem pe terasă ori balcon, unde-i rece și bine. După vreo 2-3 ore rasturnăm situația pe farfuriuțe și improvizăm finalul: cireașa, gemul (fără zahăr), nuca ori caju-ul, fructe de padure și tot ce ne mai inspiră.
De Sfântul Andrei, de 1 decembrie, să avem un farafainafarazahar cu bucurie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Te invit sa imi spui parerea ta: